perjantai 24. elokuuta 2012

Kahvia Eurooppaan

El Salvadorin kahvintuottajat tähyävät Eurooppaan uusien markkinoiden toivossa. Silvia Cuéllar, El Salvadorin kahvinviejien yhdistyksen (COEXPORT) puheenjohtaja kertoo, että kahvinviljelijät yrittävät löytää markkinarakoa Euroopasta. Tällä hetkellä viennin pääpaino on raakakahvin viennissä, ja siksi kahvintuottajien tavoitteena onkin nostaa kahvin jalostusastetta. Euroopan unionin kanssa on neuvoteltu asiasta ja sopimus odottaa allekirjoitusta. Silvia Cuéllar uskoo sopimuksen avaavan uusia mahdollisuuksia jotka kannattaa käyttää hyväksi. Kahvintuottajien kannattaa tutustua uusiin mahdollisuuksiin jotka voivat lisätä vientiä vanhalle mantereelle.

Tällä hetkellä kahvin kysyntä on lisääntynyt, johtuen siitä, että perinteisten kahvintuottajamaiden tuotanto on vähentynyt. Tämä avaa El Salvadorin kaltaisille maille uusia mahdollisuuksia lisätä ja ylläpitää kauppaa Eurooppaan. El Salvadorin vuosittaisesta 200 miljoonan dollarin viennistä kahvin osuus on noin 40 %.

Mario Avilés, kahvintuotantoyrityksen edustaja muistuttaa, että tuottajien on tunnettava eri maiden erilaiset kahvitarpeet. "Meidän on erikoistuttava, lopetettava samanlaisen kahvin vienti joka puolelle. Espanjassa kulutetaan erilaista kahvia kuin Saksassa." Tämän vuoksi vientikahville on annettava lisäarvoa, se on jalostettava ennenkuin se lähetetään ulkomaille. Maassa on kyllä kahvin jalostuslaitoksia, mutta ne ovat ulkomaalaisten firmojen (guatemalalaisten ja hondurasilaisten) hallussa.

Tuottajat pyrkivät kasvattamaan kahvin vientiä Eurooppaan, tavoitteena on päästä sisään uusille markkinoille koko mantereelle.

Lähde: Diario CoLatino
http://www.diariocolatino.com/es/20120823/nacionales/106873/Cafetaleros-analizan-oportunidades-de-exportaci%C3%B3n-a-Europa.htm


Suomeenkin tuodaan tällä hetkellä raakakahvia El Salvadorista. Kysymys ei ole mistään markettitavarasta, vaan erikoisharrastajien jalosta juomasta. Lisätietoja löytyy esimerkiksi näiltä nettisivuilta:



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti